3. Aktiviteiten

Er zijn talloze activiteiten die u kunt doen tijdens uw vakantie. Alle activiteiten gebeuren vanuit huis. Aan de hand van uw wensen kan het activiteitenprogramma per dag afgestemd worden. Hieronder vindt u de activiteiten die wij aanbieden. Zijn er nog andere wensen, dan kunnen wij kijken of we die kunnen realiseren.

DSC_0356Hondensleeën

We beschikken over tientallen enthousiaste lieve sledehonden in een witte wonderwereld. De honden willen graag voor u werken en hebben geen startproblemen in de kou. Het is een onvergetelijke ervaring en geeft een enorme boost aan zelfvertrouwen wanneer je als team met de honden samen rijdt door een prachtige omgeving onder professionele begeleiding. Je staat op een speciale hondenslee en wordt voorgetrokken door 6 tot 8 honden. De honden volgen het aangelegde parcours door de bossen van 8 tot 25 kilometer. Behalve het geluid van de rennende honden, hoor je verder helemaal niets. Er zijn ook avondritten mogelijk.
12 hundspann på spårr

Sneeuwscooter safari maken

Een sneeuwscooter is een landvoertuig speciaal gemaakt voor het reizen over een besneeuwde ondergrond of ijs. De sneeuwscooter is voor maximaal 3 personen en we bezitten over meerdere sneeuwscooters. We bieden verschillende tochten aan door de besneeuwde natuur, waarbij het mogelijk is om over heuvels, meren, door bossen en trials te rijden. Hier kan iedereen zijn eigen route bepalen, afhankelijk van zijn vaardigheden en wil. Ook kan de slee achter de sneeuwscooter om te oefenen met sleeën, voordat dit met de honden wordt gedaan.

image1(1) kopie

Langlaufen

Langlaufen is lopen en glijden op latten door de sneeuw en wordt beoefend op vlakke of heuvelachtige gebieden. We beschikken over langlaufmateriaal en dit kan prima op het aangelegde trial gedaan worden. Doordat je je op een geluidloze authentieke manier door de bossen verplaatst, heb je meer kans op het spotten van wild.

image4 IJsvissen

Ijsvissen is een populaire sport in Zweeds Lapland. Achter de woonboerderij bevindt zich een heel groot meer. Met een grote handboor kun je gemakkelijk een gat in het meterdikke ijs boren. De kans om iets te vangen is zeer groot aangezien het meer vol zit met allerlei vissoorten. De gezelligheid van het kampvuur op het ijs in combinatie met het wijdse uitzicht maakt het een onvergetelijke ervaring.

foto 4 kopie

Noorderlicht spotten
Het natuurverschijnsel Noorderlicht of Aurora borealis is een geweldig natuurverschijnsel dat maar op weinig plaatsen te zien is. Van oktober tot en met mei kun je bij een heldere avond vanuit de woonboerderij het Noorderlicht spotten. Het lijkt alsof de lucht voor u aan het dansen is. Ongelofelijk schouwspel wat u met eigen ogen moet zien.

Noorderlicht resized
Sneeuwschoen lopen

Met sneeuwschoenen kunt u makkelijker door de sneeuw lopen. Het gewicht wordt namelijk gespreid over een groter oppervlak. Vanaf de woonboerderij vertrekken verschillende wandelroutes door de natuur welke u alleen of onder begeleiding kunt lopen. Schrikt u niet als er opeens een kudde rendieren voorbij komt lopen. Op deze manier wordt het heel toegankelijk om op de mooiste plekjes terecht te komen.

DCIM100GOPROGOPR0695.

Barbecueën in grillhut

Midden in de bossen staat een romantisch klein hutje, genaamd de grillhut. In het donker vertrek je vanaf de woonboerderij op sneeuwscooters met het eten op zak. Dit is al een avontuur op zich. Mensen ervaren het overdekt barbecueën met allerlei lekkernijen altijd als een hoogtepunt.


Luchtbuks/boog schieten

U vertrekt vanaf de woonboerderij met een aangegeven route onder begeleiding. Het parcours kan wandelend, met sneeuwschoenen of langlaufend afgelegd worden. Er hangen meerdere schietschijfjes op verschillende afstanden. Het parcour kan voor de lol, maar ook als training, of met teams in competitieverband uitgevoerd worden. Wie haalt de meeste punten en mag zich winnaar noemen?

image3

Helpen en verzorgen van de dieren

Tijdens uw vakantie krijgt u een echte indruk van het leven op een woonboerderij in Zweeds Lapland. We geven u een inblik in ons leven met de honden, het voederen, hoe ze verzorgd worden, de trainingen alsook het echte sleeën. Ook kunt u kennismaken met Willie, de bok, de geitjes en kippen. Onze dieren houden van knuffelen.

DSC01945

Skiën/Snowboarden op nabij gelegen piste

Op 22 kilometer afstand bevindt zich het skigebied Solberg, waar we jullie heen kunnen brengen en ophalen. Hier bevinden zich enkele rustige en brede pistes. Er kan off-piste geskied worden en er is een funpark en eetgelegenheid aanwezig. Verhuur van skimateriaal en liftkosten zijn wel voor eigen rekening, maar de prijzen zijn hier een stuk lager dan in Oostenrijk of Frankrijk.

Wandelen en hardlopen op de trail

Vanaf de boerderij zijn er talloze uitgestippelde wandelroutes die gevolgd kunnen worden. Dit is de perfecte kans om mooie foto’s te maken. Dit kan onder het genot van een paar honden die graag met u mee op pad gaan.

DSC01855

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *